Übersetzer Deutsch Rumänisch - Turbatu Translations


Direkt zum Seiteninhalt

Tara si oamenii

Româna

Din punct de vedere constitutional Germania este o Democratie Republicana Federala Reprezentativa, forma de guvernamant este Parlamentara si este formata din 16 Landuri (Privincii).
Nici o alta tara din Europa nu a suferit o separare atat de dura intre est si vest, pe timpul razboiului rece, pe o perioada de 40 de ani, fiind cunoscuta sub numele de: "Zidul Berlinului".

Fiind formata din 16 Landuri si datorita separarii Est si Vest, de-a lungul istoriei , Germania si-a dezvoltat mai multe centre industriale.
München-ul s-a dezvoltat pe plan tehnic, Stuttgart-ul prin industria de automobile (Porsche si Mercedes), Frankfurt-ul prin sistemul bancar, acesta fiind deasemenea un nod aerian important in Europa, Hamburg-ul este unul din cele mai importante porturi din Europa.

In Berlin exista foarte putina industrie, dar Orasul Berlin are o mare importanta politica si culturala, dupa motto-ul:

"
arm aber sexy !"

(cu alte cuvinte: sarac dar sexy)

Germania este situata in Europa Centrala, se invecineaza cu noua tari: din Danemarca pana in Austria si din Franta pana in Polonia, putand fi considerata drept tara de transit, prin urmare aceasta are o infrastructura foarte dezvoltata. Detine un peisaj divers, in partea de nord: Marea Baltica si Marea Nordului, iar in sud Muntii Alpi. Germania are cea mai puternica economie nationala din Europa fiind lider mondial la exporturi (circa 80 procente din exporturi sunt destinate Uniunii Europene). Pe langa o economie foarte puternica, Germania are si un sistem social forte bine dezvoltat.

Germania are 82 milioanane de locuitori, dintre care in jur de 10 procente sunt straini stabiliti in Germania, este tara cu cei mai multi locutori din Uniunea Europeana. In secolul al nouasprezecelea a avut loc o puternica industrializare. Astfel s-au dezvoltat o serie de orase cu populatii de milioane de locuitori, spre exemplu: Duisburg, Oberhausen, Essen, Bochum, in regiunea Ruhr-ului. Astfel aproape 80% din populatia Germaniei traieste in mediul urban.


Zurück zum Seiteninhalt | Zurück zum Hauptmenü