Übersetzer Deutsch Rumänisch - Turbatu Translations


Direkt zum Seiteninhalt

Limba si cultura

Româna

Limba Germana este o limba de origine germanica alaturi de limba engleza si limbile scandinave. Printre primele evenimente care au dus spre standardizarea limbii au fost traducerea Bibliei de catre Martin Luther, primul dictionar al Fratilor Grimm, format din 16 parti si publicat intre 1852 si 1860, iar in 1880 regulile gramaticale si de ortografie de la acea vreme au aparut in lexiconul Duden, numit asa dupa autorul lui: Konrad Duden, carte declarata in 1901 ca "definitia standard a limbii germane". Aici au aparut semnele particulare limbii germane : Ü, Ö, Ä, ß.
Astazi pe glob germana este vorbita de peste 185 Milioane de persoane, astfel aceasta ocupa locul 10 in lume in topul celor mai vorbite limbi. Ca limba materna aceasta este vorbita in Germania, Austria si Elvetia, iar in tarile vecine este vorbita de catre minoritati. In Romania s-au declarat in jur de 60 de mii de persoane ca avand origine germana. Curios este ca, pana in anul 1990 Germana a fost una dintre limbile oficiale in Namibia.

Germania este cunoscuta ca si tara a " Dichter und Denker" (Marilor Ganditori si Marilor Poeti), si acest lucru le face germanilor o mare onoare. Geothe si Schiller in literatura, L. v. Beethoven si Bach in domeniul muzicii. Martin Luther este cel care a facut refoma religioasa incepand cu Germania, Karl Marx a dezvoltat ideea de comunism, iar Albert Einstein cunoscut prin teoriile sale, este recunoscut ca unul dintre cei mai mari matematicieni ai lumii. Lista ar putea continua cu multe alte peronalitati. In 1810 a fost construita marea Universitate Humboldt din Berlin, aceasta folosind ca model multor Universitati din Europa.


Printre preparatele culinare tipice germanilor, pot fi amintite: berea si carnatii la gratar; Bucataria romaneasca si germana au in comun, impreuna cu bucataria austriaca: varza calita (murata) cu carne afumata. In Germania, ca dealtfel si in Romania, este valabila zicala "dragostea trece prin stomac" adica...

"
Liebe geht durch den Magen"


Zurück zum Seiteninhalt | Zurück zum Hauptmenü